אחד המעמדים המרגשים בחיי בהם נכחתי היתה עצרת מחאה מול בית המשפט העליון, בתפילה לבניית מערכת משפט על פי תורה. בעצרת השתתפו כששים רבוא משלומי אמוני ישראל, בציבור חוצה מגזרים ובאחדות של כל צמא לדבר ה’, בבחינת – מי לה’ אלי. אחדות זו היתה סביב נקודת ליבה במערכת הציבורית – עיוותים קשים שנוצרו במערכת המשפט, ובמיוחד בבג”צ, ובתחינה “השיבה שופטינו כבראשונה”.
לצערנו, לא נדרשים פירושים רבים לבקשה של השבת המשפט על כנו בתפילת העמידה. כל אדם מתבונן ורגיש רואה בעיניו כמה עוולות ועיוותים יוצאים מתחת ידי הערכאות שאינן כפופות לתורתנו הקדושה. מעבר לתפילה על שיבת השופטים כבראשונה, עלינו לדעת כי יש גם צד הלכתי-מעשי לענין. בכל הזדמנות בה יש צורך ללכת לדין עם אנשים אחרים, עלינו לעשות את הכל כדי ללכת לבתי דין תורניים, ולא לבתי משפט אזרחיים. אנו מתפללים שמערכת המשפט כולה תתוקן, ובמקום מערכת שכפופה לחוקים שלקוחים מן הגויים, ישוב המשפט להיות משפט צדק על פי תורה, ויראו כולם איך תורתנו היא חכמתנו ובינתנו לעיני העמים, “ציון במשפט תפדה ושביה בצדקה”.
ישנה בקשה נוספת בברכה זו, “ויועצינו כבתחילה”. לעתים קרובות אנו מחפשים עצה בתחומים שונים בחיינו. חשוב לדעת כי יש ייעוץ מכוון על פי תורה, והוא בבחינת “עץ החיים בתוך הגן” אך יש ייעוץ לא מבורר ולעתים אף נוגד לערכי התורה, בבחינת “ועץ הדעת טוב ורע”. למשל, ייעוץ נישואין שמטרתו חיזוק הברית, ועבודה משותפת להשראת השכינה בבית, היא בבחינת “עץ החיים”. לעומת זאת, ייעוץ ששם את השאיפות האגוצנטריות של אחד הצדדים, או אפילו של שני הצדדים, וחותר להעצמת האנוכיות אף תוך פירוק התא המשפחתי, עלול להיות בבחינת “עץ הדעת רע”. ישנה אפשרות לגירושין על פי תורה, אך השאלה היא האם ניגשים לזה כאל מוצא אחרון עליו המזבח מוריד דמעות, או שזו אופציה שעולה מתוך חוסר הערכה ל”בית היהודי”.
היועץ המבורר ביותר הוא ה’צדיק’, שעצותיו הם בבחינת “עצתו אמונה”, בחיזוק האמונה ובהבאת הברכה לכל תחומי החיים, מכוח התחזקות זו.
יהי רצון שנזכה למשפט צדק וליועצי אמת, כדי לעשות נחת רוח ליוצרנו, “מלך אוהב צדקה ומשפט”.